Hatékonyságmegőrző technológiák

Mintázati kopásjelző (RTM) és Futóműgeometria-jelző (VAI)

Indítás

Mintázati kopásjelző (RTM)

  • Az RTM (Mintázati kopásjelző) figyelmezteti a vezetőt, mikor az abroncs már annyira elkopott, hogy le kell cserélni. A Mintázati kopásjelző (RTM) három helyen található meg az új abroncs hosszanti irányban körbefutó bordáján. Nem sokkal azelőtt, hogy a profilmélység elérné a kopásjelző által jelzett minimumot, a felirat Cseréljen abroncsot (Replace Tire) feliratra változik.


Futóműgeometria-jelző (VAI)

  • A VAI (Futóműgeometria-jelző) segítségével a felhasználó felismerheti a futóműgeometria helytelen beállítását, így elkerülheti az abroncsok rendellenes kopását. Ezek a jelzők három helyen találhatóak meg az abroncs kerületén a szemközti vállblokkokon elhelyezve, plusz két (1,6 mm mélységű) lamellaként. Ha a VAI lamellái különböző mértékben kopnak (például az egyik oldalon erősebben, mint a másikon), az azt jelenti, hogy a futómű geometriája valószínűleg rosszul van beállítva.
  • Ezzel a fogyasztó szinte teljesen kiküszöbölheti a korai abroncskopás veszélyét, amiben a vállalat ügyfélszolgálata és futóműbeállító szolgáltatása is sokat segít.
1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.