Grabber AT3 a General Tire-tól Ford Ranger Raptor Eredeti Felszerelésként

Hannover, 2021 márciusa

Robosztus mindenféle terepre, egész éves használatra való abroncs a SUV/4x4 szegmensben

Hannover, 2021 márciusa. A General Tire egy újabb eredeti felszereltség sikerét ünnepli. A Ford Ranger Raptor most kizárólag a díjnyertes minden terepre való General Grabber AT3 abroncssal van felszerelve. A Ford nagyteljesítményű terepjárója egy speciálisan kifejlesztett, motorsport-barát futóművel bír, melynek különleges tulajdonságai nagy sebességnél nyilvánulnak meg különösen aszfaltozott utakon. „A Fordnál a tervezőmérnökök komoly erőfeszítéseket tettek, hogy rátaláljanak a tökéletes termékre a meghatározó termékükhöz. Végül az abroncs kiválasztásának döntő tényezője a Ranger Raptor kimagasló futóművével és teljesítményjellemzőivel való optimális együttműködése volt a General Grabber AT3 lenyűgöző dinamikus jellemzőivel együtt” – mondja JJ Dowling, a Continental Tire Dél-Afrika Gyártásvezető Igazgatója. „Izgatottan várjuk a járművet és el vagyunk ragadtatva  az együttműködéssel.”

Mind minden járműgyártó, a Ford is széleskörű követelményeket állít fel, melyeket a Grabber AT3 túlteljesített az intenzív tesztelés során – a vizes és száraz úton nyújtott tapadási teljesítményt, zajkeltést, futásteljesítményt, megbízhatóságot és stabilitást is ide értve. „Az eredeti felszerelés jóváhagyások a Ranger Raptorhoz,” mondja Dowling, „tovább öregbítik a Grabber AT3 kiváló hírnevét, mind aszfalton és terepen is minden időjárási viszonyok közepette kiváló jellemzőkkel bíró abroncs.” Az autóipari szak sajtóban közzétett független tesztek szintén azt bizonyítják, hogy a Grabber AT3 minden dolog mérőszáma a minden terepre alkalmas abroncs szegmensben az aszfalt/terep felhasználási területekre 50/50% -os kialakításával. 2018 –ban például a General Tire abroncsa volt az abszolút győztes 16 versenytárs termék között a minden terepre alkalmas abroncsok SA 4x4 Magazin által lefolytatott főbb teljesítmény összehasonlításában.

A General Grabber AT3 fő műszaki jellemzői közé tartozik a TracGen és DuraGen technológia. Az innovatív futófelületen található számos rovátkának köszönhetően a TracGen kivételes úttartást biztosít laza felületeken és így a hajtó- és fékező erők legjobb átvitelét nyújtja. A DuraGen technológia pedig egy rendkívül robosztus gumiösszetételt garantál. Extra-erős szegecselést és hosszú abroncs élettartamot biztosít, még durva terepen használva is. A nagy szilárdságú acélszalag konstrukció megbízható stabilitást nyújt a megengedett terhelési viszonyok mellett. A kiegyensúlyozott futófelület geometria az egységes anyageloszlással és alacsony merevséggel, valamint a futófelület blokkok optimalizált elrendezésével csökkenti a rezgéseket az abroncsban a maximális kényelem érdekében, és lenyűgözően alacsony zajszintet ér el. Ráadásul a General Grabber AT3 a hópehely szimbólumot is viseli az oldalfalán és így egész éves használatra alkalmas, még téli időjárási viszonyok mellett is.

A Ranger Raptor a globális piacra készült a dél-afrikai Silvertonban. A jármű gyárilag LT 285/70 R17 116/113 S méretű gumiabroncsokkal felszerelt egy robosztus könnyű kisteher specifikációval, további megerősítésekkel a különleges terhelési kapacitáshoz. Ez az új méret a meglévő Grabber AT3 termékskálához került hozzáadásra a Ford –dal végzett fejlesztési folyamat során, és most az utángyártott alkatrészek piacáról is elérhető. A gumiabroncsokat a Continental Tyre Dél-Afrika üzemben gyártják Port Elizabeth –ben.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.