Piros betűkkel érkezik a General Tire új gumiabroncsa

Budaörs, 2019. május 23.

A General Tire tovább folytatja a termékoffenzíváját, a már régen várt Grabber X3 bevezetésével, amelyet most először a nagy keresletre való tekintettel oldalán piros betűs felirattal (SRL) értékesít.

  • Az új Grabber X3 10 féle különböző méretben készül majd
  • A General Tire új abroncsa ideális választás lehet sáros, homokos, vagy kavicsos terepre

A Grabber X3 egy sáros terepre való gumiabroncs, amely közúton és off-road terepen egyaránt jól használható, a hangsúly pedig 80/20 arányban egyértelműen az off-road teljesítményen van, hiszen ez az, ami a General Tire DNS-ét adja. A komoly specifikációk teljesítéséhez a General Tire fejlesztőmérnökei három úttörő technológiát fejlesztettek ki: az "Extrém sár (X Mud)" maximális vontatóerőt biztosít mély sárban, az "Extrém föld (X dirt)" a föld- és kavics utakon garantál kiváló haladást, az "Extrém kő (X Rock)" technológiának köszönhetően pedig a sziklás talajjal is megbirkózik. Mindháromnak olyan futófelületi mintára van szüksége, amely mély barázdákat és mintaárkokat tartalmaz a sár elvezetésére, valamint a homokon és a kavicsos útfelületen történő tapadás biztosítására.

Az abroncs egyedi mintázatában lekerekített szélű blokkok is vannak széles, illetve keskeny barázdákkal. Egyértelmű szerepük, hogy segítsék a kődarabok gyorsabb eltávolítását, hogy a kavicsos úton is zökkenőmentes legyen a haladás. A sérülésekkel szemben az oldalfalon található bordák védik az abroncsot, így még a legdurvább terepviszonyok sem tudnak kárt tenni ebben a rendkívül robosztus teljesítményt nyújtó abroncsban.

A General Tire fejlesztőmérnökei a Duragen™ technológiát használták a Grabber X3 tervezésekor, amelynek háromrétegű szerkezete még erősebbé és ellenállóbbá teszi az abroncsot a defekttel szemben. A gumiabroncs elődjével szemben ez a termék öt százalékkal jobb teljesítményre képes homokos és laza kavicsos terepen, köves talajon pedig ez az arány tíz százalék is lehet.  A Grabber X3 azonban sima aszfaltos úton is jobb teljesítmény nyújt elődjéhez képest, miközben a sáros terepre szánt gumiabroncsokhoz képest jóval halkabb és kategóriájában a legjobb teljesítményt nyújtja.

A Grabber X3 piros betűs felirattal (SRL) egyre több változatban lesz elérhető és várhatóan 10 különböző méretben gyártják majd a 15-20 colos felnik számára, a teljes termékcsaládba ugyanakkor legalább 37 gumiabroncs tarozik. Az új off-road specialista gumiabroncsok 160 km/órás végsebességre vannak hitelesítve.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.