Valenciában elrajtolt a NASCAR európai szériája

Budaörs, 2019. május 6.

Április 13-án Valenciában elrajtolt a NASCAR Whelen Euro széria, amelynek során októberig izgalmasabbnál-izgalmasabb versenyeket tekinthetnek meg a rajongók.

  • A rajongók hét európai országban, 26 versenyen követhetik nyomon az eseményeket
  • Ugyanazt az abroncsot használják melegben és hidegben egyaránt

Budaörs, 2019.05.06. - Április 13-án Valenciában elrajtolt a NASCAR Whelen Euro széria, amelynek során októberig izgalmasabbnál-izgalmasabb versenyeket tekinthetnek meg a rajongók.  A világ egyik legnépszerűbb versenysorozata hét európai országban, összesen 26 versenyen ejti rabul a közönséget.

A spanyolországi megmérettetésen az Elite 1 Bajnokság első versenyén Ander Vilarino zsebelte be a győzelmet, nem sokkal maradt le tőle a második befutó Stienes Longin, a harmadik helyen pedig a tavalyi évad bajnoka, Alon Day végzett. Ander hétvégi sikersorozata nem állt itt meg, mivel a második futamon is dobogóra állhatott, Stienes is megismételte a második helyezését a szombati eredménye után, a harmadik befutó pedig Loris Hezemans volt, így egyedül Alon nem duplázott a valenciai hétvégén.

Az Elite 2 Bajnokságban az első futamot Giorgio Maggi nyerte, őt követte Vittorio Ghirelli és Martin Doubek. A második versenyen Nicholas Risitano ért elsőnek célba, a második és harmadik helyért járó trófeát pedig Andre Castro és Vittorio Ghirelli vihette haza.

Idén a pilóták nemzetiség szerinti megoszlásában is új rekord született, mivel ezúttal az 57 fős mezőny 21 különböző országot képvisel. A versenyzők két divízióban küzdenek a dobogóért, egyéniben és csapatban egyaránt. Az Euro NASCAR-sorozat egyre nagyobb tempóban bővül, a csatlakozó új csapatok és pilóták pedig a legkiválóbb versenytechnológiát és felszereléseket követelik meg. A NASCAR Whelen Euro sorozat hivatalos partnereként a General Tire az összes csapattal együttműködve garantálja a kiemelkedő teljesítményt minden körülmények között – így hozzájárul ahhoz, hogy a rajongók egy lélegzetállítóan izgalmas versenysorozatot követhessenek nyomon.

A hatéves megállapodás keretében a General Tire slick és eső versenyabroncsokkal látja el az összes csapatot, melyeket kifejezetten a NASCAR-sorozat követelményeit szem előtt tartva fejlesztették ki az Egyesült Államokban. "A NASCAR Whelen Euro Sorozat és a General Tire tökéletes partnerek, és nem csak azért, mert mindkettőnk mögött egy gazdag amerikai örökség áll" - jegyezte meg Guy Frobisher, a General Tire európai szenior projektmenedzsere. Hozzátette: "Ebben a rendkívül megterhelő autósportban demonstrálhattuk, hogy mire is képesek valójában a General Tire abroncsok a különféle körülmények és terepek között."

"A versenyen egyetlen abroncstípus van, az autó mind a négy kerekén, valamennyi versenyautón, mindegyik pályán. Éppen ezért ugyanannak a versenyabroncsnak helyt kell állnia a spanyolországi délutáni hőségben és az angliai ködös reggeleken egyaránt, illetve a kettő közötti összes lehetséges esetben. Emiatt a kiváló minőséget megkövetelő vásárlóink – akár a NASCAR Whelen Euro sorozatában versenyeznek, akár a közutakon gurulnak a General Tire abroncsain – ugyanazokkal a magas elvárásokkal rendelkezhetnek a minőség és a teljesítmény tekintetében, minden körülmények között. Számunka az, hogy >>Bárhol lehetséges<< több mint a szlogenünk. Mi komolyan gondoljuk és ezt be is bizonyítjuk!" - hívta fel a figyelmet Guy Frobisher. Hozzátette: "A versenysorozat képviselői is örömmel fogadták az együttműködés hírét, hiszen ez nagyban hozzájárul ahhoz a törekvésükhöz, hogy lenyűgöző versenyélményt nyújthassanak a rajongók számára."

A NASCAR Whelen Euro széria elnök-vezérigazgatója, Jerome Galpin így nyilatkozott: "Ez a hatéves elköteleződés rendkívüli mértékű bizalmat jelképez közöttünk és a General Tire között. Ugyanaz az erős elv vezérel mindkettőnket, hogy az Euro NASCAR sorozat még színvonalasabb legyen és hogy a General Tire márkát is egyre többen megismerjék Európában. Kevesebb, mint 10 év alatt az egyik legvonzóbb versenysorozattá vált Európában, több mint 30 autóval a rajtrácson, több tízezer rajongó látogatja a rendezvényeket, és nagyon erős partneri együttműködésekkel büszkélkedhet a világ vezető cégeivel. Ez egy újabb óriási lépés a sorozat jövőjét tekintve, a határ pedig a csillagos ég!"

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Távíró köz 2-4.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.