Magabiztos vezetési élmény minden kanyarban

Budaörs, 2019. február 28.

A nagy múltra visszatekintő General Tire új termékeket dob piacra a nyári gumiabroncsok szegmensében. Az új Altimax One & Altimax One S személyében olyan abroncsokat kínál a sofőröknek, amelyekkel magabiztosan uralhatják a kanyarokat.

  • Altimax One és Altimax One S néven új nyári gumiabroncsokat mutat be a General Tire
  • Biztonságos teljesítmény a mindennapi szituációkban, a száraz és vizes utakon való nagyfokú tapadás pedig jelentősen javítja a futásteljesítményt.

Mindkét abroncs rendelkezik a General Tire már jól ismert, nagyfokú tapadást biztosító karakterével. Az újdonságok az amerikai technológiai örökséget figyelembe véve kínálnak új megoldásokat. A futófelület merev váll blokkjai, valamint a középső, hosszanti bordaszerkezet precíz kezelhetőséget és remek fékteljesítményt nyújt száraz úton, az összekapcsolt váll blokkoknak és a megnövelt merevségnek köszönhetően. Az Altimax One & Altimax One S ennek köszönhetően megbízható partner az úton, ha fékezésre kerül sor. Az Altimax Comfort és az Altimax Sport utódjaként az Altimax One & Altimax One S száraz úton megbízható teljesítményt, vizes úton pedig nagyobb tapadást nyújt.

Altimax One S

A négy hosszanti futófelületi árokkal rendelkező Altimax One S nagyobb teljesítményű méretekben is elérhető, így magasabb sebességnél is jobb lehet az abroncs vízelosztása, megkönnyítve ezzel a sofőr dolgát vízre felúszás esetén. Az Altimax One S először 37 méretben lesz elérhető, a 15-20 col közötti felnikhez, és a kompakt autóktól a nagy teljesítményű modellekig széles körében alkalmazható lesz, beleértve többek között a VW Golfot, vagy a Mercedes-Benz C-osztályt. Az Altimax One és Altimax One S a General Tire egyedi Futóműgeometria-jelző (VAI) rendszerét és Mintázati kopásjelző (RTM) technológiáját alkalmazza.

A Futóműgeometria-jelző (VAI) lehetővé teszi a jármű tulajdonosának azt, hogy ellenőrizze az esetleges eltolódást, amivel csökkenti a gumiabroncs korai elhasználódásának veszélyét. Ezek az indikátorok az abroncs szélén találhatóak, és a vállakon elhelyezkedő két rövid lamella segítségével azonosíthatóak be. Amennyiben ezeknek a lamelláknak a kopása nem egységes, az azt jelenti, hogy a gumiabroncs igazításra szorul.

A Mintázati kopásjelző (RTM) jelzi a jármű tulajdonosának azt, amikor a gumiabroncs eléri a minimális futófelület mélységet. A „Replacement Tyre Monitor” felirat a gumiabroncs közepén található és ahogyan kopik a felület, a „Replace Tyre” felirat jelenik meg helyette. A General Tire javasolja, hogy a sofőrök 3 milliméteres profilmélységnél már cseréljenek gumiabroncsot.

Az Altimax One & Altimax One S „jó” minőségű EU-s abroncscímke értékeléssel rendelkezik a teljes sorozatot érintően. A kezdeti méretek nagy része „B” értékelést kapott a vizes úton való tapadásra, és „C” osztályzatot a gördülési ellenállásra. Az abroncsok összesen 49 méretben lesznek elérhetőek 2019-ben és a következő 2 évben további méretbeli bővítések várhatóak. A gumiabroncsokat 300 km/óra sebességre hitelesítették, így teljes magabiztosságot adnak a vezetés során, kanyarodáskor és nagyobb tempónál egyaránt.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.