Brit elismerés a General Tire off-road abroncsának

Budaörs, 2018. március 14.

Azon autótulajdonsok számára, akik gyakran közlekednek rendkívül viszontagságos, sáros terepen, nem kérdés, hogy nagy vonóerő átadási képességekkel rendelkező MT-abroncsokat használjanak.

  • A Nemzetközi Land Rover Tulajdonosok magazinjának tesztjén első helyet szerezte meg a General Tire abroncsa
  • A Grabber X3 nagy teljesítményt és remek tapadást biztosít nehéz terepen is

Ezek a fajta gumiabroncsok ugyanis nagyfokú tapadást biztosítanak egyenetlen és sáros utakon. Az Egyesült Királyságban terjesztett Nemzetközi Land Rover Tulajdonosok (LROI) magazinja két gumiabroncsot tesztelt ilyen mostoha körülmények között, melyek közül a General Tire Grabber X3 bizonyult jobbnak.

Az LROI csapata 245/75 R 16 méretű gumiabroncsokat próbált ki egy Land Rover Discovery 2 Td5 terepjárón. A magazin szakértői összesen tíz tesztet végeztek el, hogy el tudják dönteni, melyik jelölt a jobb. Az első két teszten – nedves úton történő fékezés és abroncszaj mérés - a Grabber X3 azonnal megszerezte a vezetést. A Continental-csoporthoz tartozó General Tire gumiabroncs továbbá a sáros nyomvályúkból történő kijövetelben és a mély sárgödrön történő áthaladás vizsgálatakor is jobbnak bizonyult amerikai vetélytársánál. Emellett sáros utakon is jobban vette a kanyarokat.

„A General Grabber X3 a végső győzelmet a nyomvályúkból való kijutáskor tanúsított oldalsó tapadásának, és a ragacsos sárban nyújtott kiváló helytállásnak, valamint a nagyszerű kanyarodási tulajdonságoknak köszönheti. Nem utolsósorban pedig nagy sebességnél kevésbé volt zajos versenytársához képest, de nedves úton történő fékezésnél is rövidebb féktávot produkált” - olvasható a magazin által közölt értékelésben.

A General Tire az MT-abroncsokat 15 és 19 col közötti méretekben gyártja. Ezen abroncsok végsebessége akár 160 km/óra is lehet.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.