General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára

Budaörs, 2015. május 7.

A Continental csoporthoz tartozó amerikai General Tire az elmúlt években az európai előírásokkal összhangban optimalizálta a személyautókra és az összkerék-meghajtású gépkocsikra kifejlesztett gumiabroncs-kínálatát

  • A Continental csoporthoz tartozó amerikai General Tire széles termékportfóliót kínál az európai autósok számára
  • Nagyteljesítményű, kényelmes és üzemanyag-takarékos abroncsok személyautók és összkerék-meghajtású gépkocsik számára
  • Az új futófelület alacsonyabb fogyasztást és magasabb futásteljesítményt garantál

A Continental csoporthoz tartozó amerikai General Tire az elmúlt években az európai előírásokkal összhangban optimalizálta a személyautókra és az összkerék-meghajtású gépkocsikra kifejlesztett gumiabroncs-kínálatát. A különböző igények kielégítésére a márka három új sorozatot vezetett be. Az Altimax Sportot a precíz irányíthatóságot és a remek fékteljesítményt preferáló autóvezetők számára fejlesztették ki. Az Altimax Comfort a kényelmet, az alacsony fogyasztást és a mérsékelt gördülési ellenállást helyezi előtérbe úgy, hogy a biztonság terén nem kell kompromisszumokat kötni. Az új Eurovan sorozat pedig a kishaszongépjárművek tulajdonosai számára jelent biztonságos és gazdaságos választást. Ezzel együtt, az elsősorban 4x4-es abroncsairól ismert márka a szabadidőjárművek és a terepjárók számára is kifejlesztett három új sorozatot. A Grabber GT széria közutakon, a Grabber AT vegyes, egyenetlen felületeken és közutakon, míg a Grabber MT nehéz terepen történő használatra ajánlott.

Altimax Sport

A General Tire Altimax Sport nyári abroncs precíz vezethetőséget és rövid fékutat biztosít száraz és vizes útfelületen egyaránt. A gumiabroncs körbefutó széles mintázati csatornái a nyitott vállal együtt biztosítják a gyors vízelvezetést és a rövid fékutat vizes útviszonyok esetén is. A váll merev külső bordái precízen továbbítják a kormánymozdulatokat száraz körülmények között, stabilitásuk és merevségük pedig verhetetlen kormányozhatóságot biztosít nagy sebességnél és kanyargós utakon egyaránt. A General Tire egyedi keveréke növeli a tapadást vizes körülmények között, ugyanakkor csökkenti a gördülési ellenállást. Az aszimmetrikus Altimax Sport a Futóműgeometria-jelző (VAI) segítségével figyelmeztet, ha az abroncs egyenetlenül kopik, az Abroncscsere Indikátor (RTM) pedig jelzi, ha az abroncsot cserélni kell. Az Altimax Sport 70 különböző kivitelben, 14-20 col közötti átmérővel készül.

Altmax Comfort

Az új General Tire Altimax Comfort azok számára nyújt ideális megoldást, akik a komfortos, csendes abroncsokat részesítik előnyben. A General Tire mérnökei által kifejlesztett futófelület bordái lépcsőzetes elrendezésben lépnek kapcsolatba az úttal, harmonikus, alacsony menetzajt eredményezve. A fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságra is, így az Altimax Comfort – amelynek az alacsony gördülési ellenállást biztosító alapanyag-keveréke esős időben is meggyőző tapadást biztosít – oldalirányú árkokkal készül. Ezek az árkok gyorsan elvezetik a vizet a mintázati csatornákból. Az aszimmetrikus gumiabroncs külső részén található merev elemek hatékonyan segítik a kanyarodást, és precíz kormányozhatóságot biztosítanak. A gumiabroncs középső részén kialakított széles bordák pedig a lehető legnagyobb tapadási felületet biztosítják, így jelentősen mérséklik a fékút hosszát és stabil egyenesfutást garantálnak. Az Altimax Sporthoz hasonlóan az Altimax Comfort is rendelkezik Futóműgeometria-jelzővel (VAI), illetve Abroncscsere Indikátorral (RTM). A gumiabroncs 50 méretváltozatban készül, 13 és 16 col közötti átmérővel.

Eurovan 2

Az Eurovan General Tire robusztus abroncsa kishaszongépjárművek számára. Három mély csatornája nagy mennyiségű vizet képes tárolni, míg a külső bordák közötti széles árkok hatékonyan vezetik el a csapadékot esős időben. Ezen felül a lépcsőzetes elrendezés nagyon alacsony zajszintet garantál. Az Eurovan 2 stabil egyenesfutást és rövid fékutat biztosít a gumiabroncs futófelületének közepén kialakított széles blokkok révén, amelyek a hosszanti és oldalirányú erőket is biztonságosan továbbítják az útra. Az oldalfalra felvitt extra gumiréteg különösen erőssé teszi a nagy futásteljesítménnyel rendelkező abroncsot, melyet 14-16 col közötti átmérőben gyártanak. Mérettől függően az abroncs terhelhetősége elérheti akár az 1.150 kg-ot is.

Grabber GT

A Grabber GT a 4x4-es abroncsok specialistájának számító General Tire utcai gumiabroncsa szabadidőjárművek és összkerék-meghajtású gépkocsik számára. Az abroncs különösen biztonságos vizes és száraz útfelületen történő fékezésnél, emellett precíz irányíthatóságot és biztonságos vízre felúszás elleni védelmet nyújt. Az előd modellhez képest az üzemanyag-fogyasztás mérséklése érdekében a mérnökök 7%-kal csökkentették a gördülési ellenállást, 3%-kal növelték a futásteljesítményt és 8%-kal javították a menetkomfortot. A gumiabroncs 50 különböző méretben készül, melyet 190 és 300 km/h közötti végsebességre hitelesítettek. A gumiabroncs többféle szabadidőjárműre is felszerelhető, köztük olyan modellekre, mint például az Audi Q3, a Honda CR-V, a Range Rover Evoque és a Porsche Cayenne.

Grabber AT

A Grabber AT futófelületének mintáját úgy tervezték, hogy egyenetlen felületeken és közutakon egyaránt biztonságosan használható legyen. A vegyes felhasználásra kifejlesztett gumiabroncs speciális elrendezésű blokkjai pontos kormányozhatóságot és rövid fékutat szavatolnak. A mély barázdák extra tapadást adnak a saras vagy füves utakon. A váll agresszív, az oldalfalig érő bordái óvják a gumiabroncsot a sérülésektől, az erős futófelület pedig a fékezési és kormányzási manőverek pontos végrehajtását biztosítja. A General Tire több verzióban gyártja a gumiabroncsot 15 és 20 col közötti átmérőben, 210 km/h végsebességig hitelesítve.

Grabber MT

A nehéz terepre optimalizált Grabber MT nyitott, öntisztuló, merev blokkokból álló futófelülettel készül. Ez a kialakítás stabil kapcsolatot tesz lehetővé a murvás, köves, homokos, vagy akár nyúlós iszappal borított talajon is. A gumiabroncsot a várható felhasználás jellegére való tekintettel különösen erősre és tartósra tervezett háromrétegű szövetváz védi a szakadásoktól, illetve az egyéb sérülésektől. Ennek köszönhetően a Grabber MT biztonságos és rugalmas társ a nehéz terepen. A General Tire 15 és 16 colos átmérővel, különböző európai és amerikai méretekben gyártja a gumiabroncsot, amely igazi terepspecialistaként akár 160 km/h végsebességet kínál.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

1915 óta
General Tire. A Continental márkacsoport tagja.